Català Castellano English

Notícies



Se celebra el I Congrés Internacional Mutacions del Gest al Cinema Europeu
Els passats 31 de maig, 1 i 2 de juny es va celebrar a l’Auditori del Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra el I Congrés Internacional Mutacions del Gest al Cinema Europeu. El congrés, organitzat per l’OCEC i el Departament de Comunicació i dirigit pel Dr. Ivan Pintor, es va centrar en la discussió de la gestualitat en la història del cinema europeu i les seves tendències contemporànies.

Teòrics del panorama espanyol com Xavier Antich, Carlos Losilla o Raffaele Pinto es van trobar amb experts del panorama europeu i internacional com Oksana Bulgakova i Dietmar Hochmuth, Victor Stoichita, Gino Frezza, Alain Bergala, Nicole Brenez i Adrian Martin. Les seves aproximacions teòriques, que van delinear tant l’evolució de determinats gestos en contextos nacionals concrets com les seves ressonàncies entre països, es van completar amb les conferències de dos cineastes: el francès Philippe Grandrieux i l’argentí Mariano Llinás, que va conversar amb l’actriu Laura Paredes sobre el treball d’interpretació en cinema. A les seves ponències es va sumar la projecció de Il se peut que la beauté ait renforcé notre résolution – Masao Adachi, documental de Grandrieux sobre aquest realitzador japonès, i Historias extraordinarias, la pel·lícula més coneguda de Llinás.

El congrés també va acollir la presentació de comunicacions centrades en la qüestió del gest i la presentació de Cuerpo a cuerpo. Radiografías del cine contemporáneo, el llibre pòstum de Domènec Font. Font va ser el fundador de l’OCEC i l’impulsor de les quatre edicions del CICEC-MICEC (2004-2008), un esdeveniment en què es va discutir sobre la naturalesa del cinema europeu a nivell estètic, antropològic i econòmic. La presentació del llibre va comptar amb la presència de Josep Joan Moreso, rector de la UPF, Miguel Morey, Javier Maqua i Carlos Losilla.

El I Congrés Internacional Mutacions del Gest al Cinema Europeu recull les recerques dels darrers anys del grup CINEMA i culminarà amb la publicació d’un llibre col·lectiu, format tant pels textos resultants de les discussions del congrés com per anàlisis de membres de l’OCEC. Per altra banda, les comunicacions en les diferents taules presentades seran publicades en format electrònic a la web de l’observatori.
0 Comentaris
Publicat el 08 Jun 2012
Nom:
E-mail: (opcional)


Introduzca el código / Introdueixi el codi / Enter this code

Security Image



| Oblida‘m



↑ INICI